Снимка trafficnews.bgИлиян Стоичков, задържан за убийството на доцента Стефан Нейков в Пловдив,

...
Снимка trafficnews.bgИлиян Стоичков, задържан за убийството на доцента Стефан Нейков в Пловдив,
Коментари Харесай

Повдигнаха две обвинения на убиеца на доцента в Пловдив

Снимка trafficnews.bg

Илиян Стоичков, арестуван за убийството на доцента Стефан Нейков в Пловдив, към този момент е с две повдигнати обвинявания. Окръжна прокуратура внесе в съда два обвинителени акта - за ликвидиране по изключително непосилен метод за убития и с особена жестокост; както и за орабеж от жертвата, при който е употребена мощ, написа trafficnews.bg

``
реклама

В същото време Стоичков се намира в пловдивския арест с непрекъсната мярка „ задържане под стража “. 

Стоичков и 32-годишната му брачна половинка Иванка са в основата на жестокото закононарушение. Илия е водач на камион. Родом е от пловдивското село, където живее дружно с родителите си, брачната половинка си Иванка и дребния им наследник. Според съседи през множеството време  отсъства от у дома, защото поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревнивост, защото брачният партньор схванал за връзка на брачната половинка си с пенсионирания учител.   Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, само че по разнообразни аргументи неведнъж прекъсвала и не успявала да приключи висшето си обучение. 

Нейков заречен да й помогне да се дипломира, само че в подмяна на това изискал някои услуги. Според обвиняването доцентът е изискал и пари, с цел да помогне. 

До къде тъкмо са стигнали връзките сред двамата е обект на следствието, което сега продължава. 

Съпругът на " безконечната " студентка обаче схванал за случилото се и буен. С помощта на жена си, той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща отвън града, покрай Спортната зала до Оризари. Той отишъл, само че минути по-късно на мястото дошъл и брачният партньор, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и безусловно го смлял от пердах. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - " Фолксваген ".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката й лишил живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния роман за убийството, униформените са разкрили бухалката навръх посоченото от нея място.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР